Leyen

Aquaja heeft afgelopen jaar Leyen dierenspeciaalzaak in Maaseik (België) voorzien van nieuwe dierenverblijven. Leyen dierenspeciaalzaak is al sinds 1991 een begrip in zowel Nederlands als Belgisch Limburg. De zaak wordt aangestuurd door Karel en Jan Leyen en heeft een oppervlakte van maar liefst 2.000 m2. Het project bestaat uit aquarium en vogelstellingen, en met name de vogelstellingen zijn een ware sensatie geworden met nog niet eerder getoonde innovaties.

   

Het project is gerealiseerd in een relatief beperkte ruimte, welke door middel van uitgebreide 3D tekeningen volledig is ingedeeld. Hierdoor is de ruimte tot op de millimeter nauwkeurig benut en had de klant bovendien voor realisatie een goed beeld van het uiteindelijke resultaat.

Aquaja heeft deze unieke vogelstellingen met speciale functies om het onderhoud te vereenvoudigen ontwikkeld:

  • Automatisch drinkwater systeem waarbij elke kooi altijd over vers drinkwater beschikt
  • Uitneembare geperforeerde RVS roosters op de bodem van elke kooi
  • Uniek systeem waarbij een lopende band onder de kooien doorloopt welke de uitwerpselen en overige rotzooi afvoert

Het uiteindelijke resultaat is een optimaal ingedeelde ruimte, voorzien van een centrale afzuiging. Naast de unieke vogelverblijven heeft Aquaja ook een aquariumstelling, keukenblok, planteneiland en schildpadeiland mogen leveren.

Wij bedanken onze klant Leyen Dier- & Tuinbenodigdheden voor het vertrouwen in ons en voor de prettige samenwerking bij het ontwerpen van deze unieke stellingen.