Tropiflora

Aquaja heeft eind 2016 een groot project mogen realiseren voor een van de grootste tuincentra van Europa: Tropiflora, gelegen in het Belgische De Panne. In nauwe samenwerking met De Haan Instore Supplies en eigenaar Christophe heeft Aquaja de verschillende dierenverblijven mogen realiseren.

Het project bestaat uit 20 aquariumstellingen van 130 cm, 4 koudwater visbassins, 7 volières, 5 terrariumstellingen en een groot uniek knaagdiereiland.

 

De aquariumstellingen zijn voorzien van onder andere ons AWS (automatisch water verversingsysteem), extra beluchting en schitterende plexiglas koven. De koudwater  visbassins, model VI Nature, zijn voorzien van een vlonder welke het geheel een natuurlijke uitstraling geeft en welke tevens een aanrijdbeveiliging vormt.

Naast de visafdeling heeft eigenaar Christophe gekozen voor een grote en open afdeling voor vogels. Er zijn geen vogelstellingen gebruikt, maar de afdeling is voorzien van een zevental volières van 200 cm. Op deze wijze hebben de vogels veel bewegingsvrijheid!

Ook voor het knaagdiereiland is de keuze gevallen op een natuurlijke uitstraling. Het eiland is volledig op maat ontworpen en is voorzien van houten afwerking. Daarnaast zijn de kooien voorzien van een sticker achterwand en grasstroken. Dit eiland is een echte publiekstrekker binnen het tuincentrum.

Wij bedanken De Haan Group en eigenaar Christophe in het bijzonder voor het gestelde vertrouwen in ons. Wij zijn ervan overtuigd dat dit tuincentrum, met een oppervlakte van meer dan 16.000 m2, een begrip in de regio gaat worden.